Bramborové strapačky

Bramborové strapačky
Počet porcí: 4
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

 

300 g vařených brambor
100 g Smetanita
200 g  kysaného zelí
60 g slaniny v celku
1 ks cibule
2 PL zakysané smetany
  sůl
  pepř
  pažitka na ozdobu

Postup

1. Na pánvi opečeme slaninu nakrájenou na kostičky.

2. Přisypeme nakrájenou cibuli a orestujeme dozlatova.

3. Přidáme vařené brambory nakrájené na kostky a opékáme, dokud se na nich nevytvoří zlatavá a křupavá kůrka.

4. Vsypeme kysané zelí, promícháme a prohřejeme, aby se chutě spojily.

5. V misce smícháme Smetanito a zakysanou smetanu a dresink servírujeme uprostřed porce.

6. Posypeme čerstvou pažitkou a podáváme

Videorecept