Hokkaido těstoviny s česnekovou strouhankou!
Ingredience
Smetanito 150g |
300 g syrových špaget |
Na těstoviny:
350 g | očištěné hokkaido dýně |
8 ks | plátků anglické šunky |
2 ks | suchých rohlíků rozmixovaných na čerstvou strouhanku |
1-2 ČL | sušeného česneku a oregána |
1 PL | kapary opláchnuté |
sůl | |
pepř | |
olej | |
petrželová nať |
Postup
1. Dýni nakrájíme pomocí hrubší škrabky na tenké pásky.
2. Slaninu nakrájíme na proužky a osmahneme s dýní na pánvi 5 minut, vyjmeme.
3. Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a vsypeme strouhanku, opékáme 1-2 minuty a přidáme česnek a oregano, opékáme další 3-4 minuty do zlatova, osolíme a opepříme, odložíme do misky
4. Těstoviny uvaříme podle návodu, přecedíme a odložíme trochu vody.
5. Do pánve dáme Smetanito a zalijeme vodou z těstovin a zamícháme, přidáme těstoviny, parmazán, kapary, slaninu a dýni, podle chuti osolíme a opepříme, jemně promícháme.
6. Hotové těstoviny pokapeme olivovým olejem, posypeme strouhankou a petrželkou.