Jarní quiche
Ingredience
Těsto:
280 g |
hladké mouky |
140 g |
másla |
8 PL |
ledové vody |
Náplň:
250 g |
smetany ke šlehání |
150 g |
sýru Smetanito |
50 g |
nastrouhaného tvrdého sýra |
2 |
vejce |
3 |
cibule |
120 g |
slaniny |
300 g |
zeleniny (brokolice, hrášek) |
|
česnek |
|
sůl, černý pepř |
Postup
- Z mouky, másla a vody vypracujeme těsto, vychladíme 30 min.
- Formu na pečení vymažeme máslem a posypeme moukou, těsto rozválíme a vložíme do formy.
- Těsto propícháme vidličkou a pečeme 20 min. na 200 °C.
- Vyšleháme vejce se smetanou a sýrem Smetanito, prolisovaným česnekem, osolíme a opepříme. Přimícháme nastrouhaný sýr.
- Těsto rovnoměrně poklademe opečenou cibulí a slaninou, vařenou brokolicí a hráškem a zalijeme smetanovým základem. Pečeme na 20-25 min. na 200 °C.
Neplýtvejme jídlem
- Použijte suroviny, které máte zrovna doma. Např. červenou papriku, žampiony, šunku. V lednici se vždy něco najde.
- Nebojte se do quiche přidat třeba i uvařené brambory z předešlého dne nakrájené na menší plátky.