Letní špíz s okurkou, nektarinkou a sýrem Smetanito!

Letní špíz s okurkou, nektarinkou a sýrem Smetanito!
Počet porcí: 3
Čas přípravy: do 30 min
Obtížnost: nízká

Ingredience

Na 5 špízů:

1 ks salátová okurka
2 ks nektarinky
1 ks limeta
1 ks  Smetanito sýr na gril 

 

starší chléb
bylinky: koriandr setý, perila, máta, meduňka 

Na omáčku:

1 ks  stroužek česneku 
1 PL  třtinového cukru
1 PL rybí omáčky
1,5 PL  limetové šťávy
3 PL vody
1/2 ČL  sezamového oleje 
1 ČL  sezamových semínek černých 
1 ČL  sezamových semínek světlích opražených 

Postup

Postup:

1. Okurku podélně rozkrojte a zbavte vodnatého středu. Nakrájejte ji na měsíčky. Nektarinky také rozkrojte, odpeckujte a opět nakrájejte na měsíčky. Stejně tak rozkrájejte limetu.

2. Sýr vyndejte z obalu a nechte 10 minut odstát, pak ho osušte od přebytečné syrovátky, nakrájejte na asi 0,7 cm tlusté plátky, které pak překrojte na půl, aby vznikly čtverečky.

3. Nakrájený ovozel na přeskáčku napichujte na špízové jehlice spolu se sýrem.

4. Připravte si omáčku smícháním nakrájeného česneku nadrobno bez vnitřního klíčku, spolu s cukrem, rybí omáčkou, sezamovým olejem a šťávou z limety se sezamovými semínky. Vše protřepejte v malé zavařovačce.

5. Špízy grilujte do zlatova.

videorecept