Pita chléb s grilovaným sýrem Smetanito na pánev a gril!
Ingredience
Na pita chléb (8ks):
400 g | hladké mouky |
250 g | vody |
5 g | čerstvého droždí |
7 g | soli |
15 g | olivového oleje |
Na naplnění:
2x balení Smetanito sýr na pánev a gril |
salát |
červená paprika |
okurka |
sušená rajčata |
olivy |
čerstvé bylinky |
Na dip:
100 g | zakysané smetany |
50 g | majonézy |
1 ČL | uzené papriky |
1 ČL | římského kmínu |
mletý černý pepř | |
sůl |
Postup
Postup:
1. Ze surovin na pita chleba vypracujeme hladké těsto, které necháme přikryté kynout 1 hodinu. Pak ho rozdělíme na 8 stejně velkých dílů, ze kterých vypracujeme bochánky. Lehce je poprášíme krupicí a opět je přikryté necháme 30 minut kynout. Následně je vyválíme na placky a v troubě nebo grilu je pečeme 8 - 10 minut.
2. Nyní si připravíme sýr. Vyndáme ho z obalu a nakrájíme na 1 cm silné plátky. Mělo by vám vzejít 8 plátků. Plátky naskládáme na dobře rozpálený gril (nebo pánev) a opékáme je 2 minuty z každé strany. Rošt nemusíte mazat olejem, když budete mít gril dobře rozehřátý, sýr půjde dobře odlepit.
3. Na dip smícháme smetanu, majonézu, papriku, kmín, pepř a sůl do hladké konzistence.
4. Dále si pokrájíme ostatní suroviny, které budeme do pity vkládat. Papriku můžete ogrilovat spolu s pitou nebo sýrem.
5. Hotové pity rozřízneme nebo nastřihneme. Odříznutý kousek vložíme dospod kapsy a poté plníme dle chuti.