Rychlá krémová cizrnová omáčka
Ingredience
| 400 g (1 plechovka) | drcených rajčat | 
| 400 g (1 plechovka) | uvařené cizrny | 
| 100 ml | smetany ke šlehání | 
| 1 ks | Smetanito střívko krémové | 
| 2 hrsti | špenátových listů | 
| 1 | větší cibule | 
| 1 | stroužek česneku | 
| 2 PL | oleje | 
| 1 PL | kari koření | 
| 1 PL | mleté červené papriky | 
| sůl, pepř | 
Postup
- Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, orestujeme na rozehřátém oleji.
- Přidáme kari koření a mletou červenou papriku. Promícháme a na nízkém plameni chvíli orestujeme.
- Přidáme drcená rajčata, cizrnu, sůl, pepř a pár minut povaříme.
- Následně přidáme smetanu, Smetanito střívko a špenátové listy. Dalších pár minut vaříme.
- Servírujeme podle chuti – například s chlebem, rýží nebo s chlebovou plackou.
 
			 
		 
		