Zapečené gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou
Ingredience
| 500 g | chlazené gnocchi | 
| 300 g | mražený špenát | 
| 1 ks | Smetanito střívko s ementálem | 
| 200 ml | smetana ke šlehání | 
| 50 g | slanina | 
| 1 | stroužek česneku | 
| sůl, pepř | |
| tvrdý sýr na posypaní | 
Postup
- Do hrnce dáme špenát s trochou vody a na mírném plameni necháme rozmrazit.
- K rozmraženému špenátu přidáme smetanu, Smetanito střívko s ementálem, prolisovaný česnek, sůl a pepř – přibližně 5 min. povaříme.
- V pánvi opečeme nadrobno nakrájenou slaninu.
- Neuvařené gnocchi dáme do zapékací mísy, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme opečenou slaninu a vše spolu promícháme. Vrch posypeme nastrouhaným tvrdým sýrem.
- Dáme zapéct na přibližně 20 min. do trouby rozehřáté na 200 °C.
 
			 
		 
		