Zelená špenátová roláda
Ingredience
| 150 g | sýra Smetanito® |
| 400 g | mraženého špenátu |
| 4 | vejce |
| 120 g | polohrubé mouky |
| ½ | kypřicího prášku |
| 125 g | másla |
| 1 | stroužek česneku |
| sůl |
Náplň
| 50 g | slaniny |
| 50 g | kapie |
| 3 ks | nakládaných okurek |
Postup
- Špenát rozmrazíme, smícháme se 3 žloutky, moukou, kypřicím práškem, osolíme a přidáme prolisovaný česnek. Ze 3 bílků ušleháme sníh a zlehka vmícháme do těsta.
- Plech vyložíme pečicím papírem a těsto na něj rozetřeme. Pečeme na 180 °C 15 min.
- Upečené těsto ještě teplé srolujeme s papírem do rolády a necháme vychladnout.
- Sýr Smetanito® smícháme se změklým máslem, nakrájeným vařeným vejcem, opečenými kostkami slaniny, kapií a okurkami.
- Těsto potřeme náplní, svineme do rolády a necháme vychladit.
Neplýtvejme jídlem
- Na dochucení náplně můžeme použít sezónní medvědí česnek, pro který se vydáme do přírody.