Krůtí řízečky se sýrovým dipem
Ingredience
| 1 kg | krůtí nebo kuřecí prsa (lze použít také vepřové maso) | 
| 250 ml | mléko | 
| 1 hrnek | strouhanka | 
| 3/4 hrnku | strouhaný parmezán | 
| 2 lžičky | sušený česnek | 
| 2 lžičky | sladká paprika | 
| 2 lžičky | oregáno | 
| 
 | olivový olej | 
| 
 | sůl | 
| 
 | koření | 
Dip
| 250 ml | smetana ke šlehání | 
| 1 ks | Smetanito s chilli ze střívka | 
| 1 stroužek | česnek | 
| 1 lžíce | citronová šťáva | 
| 
 | sůl | 
| 
 | koření | 
| 
 | petrželová nať | 
Postup
- Krůtí prsa nakrájíme na kousky a alespoň na hodinu naložíme do osoleného mléka – maso díky tomu bude křehké.
- Troubu rozehřejeme na 200 °C a dáme do ní rozpálit plech s olejem.
- Strouhanku smícháme v misce se sýrem, sušeným česnekem, paprikou, pepřem a oregánem. Kousky masa po částech obalujeme ve strouhankové směsi. Poté naskládáme přímo na rozpálený plech, vrátíme do trouby a pečeme asi 20 minut dozlatova. Během pečení můžeme řízky obracet.
- Mezitím si připravíme dip: Smetanito s chilli ze střívka, smetanu ke šlehání a rozmačkaný česnek spolu důkladně promícháme.
Dochutíme solí, pepřem a bylinkami. Zlehka zamícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
 
			 
		 
		